Haber

Elazığ’da başhekim ve yardımcısı hakkında suç duyurusu

DİYARBAKIR – Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Halk Sağlığı-Sen üyeleri, Başhekim Yardımcısı Murat Gönen tarafından mobbinge maruz kaldıklarını belirterek basın açıklaması yaptı. Halk Sağlığı-Sen Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın açıklamasına, mobbinge uğrayan sendika yönetim kurulu üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı. Halk Sağlığı-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi İrfan Kaygusuz ve yardımcısı Murat Gönen hakkında görevi kötüye kullanma teziyle hata duyurusu yaptıklarını söyledi.

‘SESLİ BİR DEĞİŞTİRME İLE TEHDİT ALDIK’

“Tehdit ve mobbing adeta meslek hastalığımız haline geldi” diyen Karataş, “Kalış biriminde sağlık çalışanlarına fazladan, ağır görevler verildi. Bazıları bunları kabullendi ve iş yükü arttı. Bu iş işe başlayanlara kaldı. daha sonra görev tanımında yok bu işleri yapmayacağız dediğimizde baskı ve mobbinge maruz kaldık eğitim almadığımız ve tanımı olmayan bir işe zorlandık Yetki ve misyon Yetkisi de yetmezmiş gibi Başhekim Yardımcısı Murat Gönen tarafından taşınma tehdidiyle karşı karşıya kaldık, ortak olduk” dedi.

Yargıya taşıdıklarını ve üyelerinin yanında olacaklarını ifade eden Karataş, “Sağlık çalışanlarının kişilik haklarına saldırı gerçekleştirilmiştir. Sağlık çalışanlarının emeğine saygı duyulmalıdır. Yöneticiler, soruşturmaları ve yer değiştirmeleri sağlık çalışanlarına karşı silah olarak kullanmamalıdır.”

haber-bahcesaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu